הנגשת מבנים ציבוריים לנכים
מקומות הנחשבים לציבוריים מחויבים לפי חוק להיות נגישים לנכים. החוק מגדיר מבנה כציבורי אם יש לכלל הציבור עניין להיות במקום. מקומות עבודה ומסחר, מוסדות ציבוריים ומוסדות ממשלתיים וגם בנייני מגורים כאשר יש בבניין 6 דירות ומעלה. מפר חוק ההנגשה צפוי לקנסות ענק של עשרות ועד מאות אלפי שקלים וגם לדין פלילי שעשוי להוביל לעונש מאסר בפועל. אז מה דרוש כדי להנגיש את המבנה מבנים ציבוריים לנכים?
מעבר לחניית הנכים, צריך שתהיה דרך גישה הכוללת עליה מונגשת אל המדרכה ומסלול נסיעה בכיסא גלגלים אל עבר דלת הכניסה שחייבת להיות רחבה ובטוחה מספיק שמצויידת בכל האמצעי הבטיחות הנדרשים (למידע נוסף). בשבילי הגישה של כסאות הגלגלים צריך שיהיו פסים נגד החלקה כדי למנוע תאונות שונות. כאשר אין ברירה ואי אפשר לדאוג למסלול גישה בכיסא גלגלים, צריך שתהיה מעלית רמפה לצורך גישור על הפרשי הגובה.
מדרגות
על המדרגות יש לשים פסים נגד החלקה כדי לאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות המתקשים לייצב את עצמם בעת עליה על המדרגות לעלות בשלום. כמו כן צריך שיהיו מעקי בטיחות יציבים כדי למנוע נפילות ולאפשר עליה בטוחה למי שזקוק לתמיכה בעת העלייה במדרגות.
דלת הכניסה
צריך לדאוג שהדלת הראשית של המבנה תהיה נגישה לכולם. אסור שבדלת הכניסה תהיה מדרגה שלא תאפשר לאנשים מסוימים להיכנס כאחד האדם. במידה ומדובר בדלת שקופה מזכוכית, צריך להדביק על הדלת או על החלונות מדבקות שימנעו התקלות בדלת על ידי לקויי ראייה.
ריצוף
ריצוף מחוספס מידי לא יהיה נוח לבעלי מוגבלויות הליכה וכיסאות גלגלים וחלק מידי מסוכן גם הוא. הפתרון הפשוט ביותר ובמיוחד כאשר קיים שיפוע מסוים הוא להדביק פסים נגד החלקות. פסים אלו בעלי דבק חזק מאוד ומחזיקים לאורך זמן רב.
נגישות במצב חירום
נושא זה הינו נושא חשוב מאוד. ראשית חשוב שתהיה אפשרות לכולם לדווח על מצב חירום ואם מותקנים במבנה כלים לצורך התמודדות במצב חירום צריך שתהיה לכולם אפשרות לגשת אליהם. בנוסף על כך יש לדאוג לשבילי גישה נוחים לנכים לאזור בטוח בו אפשר להמתין לכוחות החילוץ.