השקעות עמית לעמית (P2P) היו עדות לצמיחה אקספוננציאלית בעשור האחרון, שעיצבה מחדש את קווי המתאר של הנוף הפיננסי. בעוד שרבים מודעים לאטרקציות הבסיסיות כמו תשואות פוטנציאליות גבוהות יותר, קיימות כמה יתרונות פחות מוכרים שבאמת מדגישים את המשיכה של השקעות P2P. בואו נצלול עמוק לארבעה יתרונות שכאלה שהשקעות P2P מביאות לשולחן.
1. זרם הכנסה מצטבר:
תזרים מזומנים קבוע: בניגוד לסוגי השקעות אחרים שבהם התשואות מתממשות במועד הפירעון או עם המכירה, השקעות P2P מניבות לעתים קרובות החזרים חודשיים. המשמעות היא שמשקיע יכול לצפות לתזרים מזומנים עקבי, הכולל גם את הקרן וגם את הריבית.
דוגמה: קחו בחשבון משקיע שהלווה 10,000$ דרך פלטפורמת P2P לתקופה של 3 שנים בריבית שנתית של 8%. במקום לחכות שלוש שנים כדי לראות תשואות, המשקיע הזה מתחיל לקבל תשלומים חודשיים כמעט מיד, מה שמשפר את הנזילות.
2. גישה למחלקת נכסים חדשה:
גיוון מעבר למסורת: הלוואות P2P מבית טריא נבדלות מסוגי נכסים קונבנציונליים כמו מניות, אג"ח או נדל"ן. השקעות P2P בתיק מציג מימד חדש של גיוון, שעלול להפחית את הסיכון הכולל.
דוגמה: במהלך שפל כלכלי, בעוד ששוק המניות עשוי להיות מושפע קשות, הלוואות P2P עשויות להציג פרופיל סיכון-תגמול שונה, מה שמבטיח שכל תיק ההשקעות לא יזוז במקביל.
3. שליטה ישירה על אפשרויות השקעה:
אסטרטגיה מותאמת אישית: משקיעים יכולים לבחון ולבחור הלוואות בודדות על סמך הקריטריונים שלהם, בין אם זה סובלנות לסיכון, משך ההלוואה, שיעור ריבית או כל גורם אחר. מידת הפירוט הזו נדירה ברוב אפיקי ההשקעה האחרים.
דוגמה: משקיע שמרני עשוי לבחור להלוות רק ללווים עם ציוני אשראי גבוהים, גם אם זה אומר להסתפק בריבית נמוכה יותר, כדי להבטיח שקט נפשי.
4. דמוקרטיזציה של תהליך ההלוואות:
יישור מגרש המשחקים: לפני הופעתן של פלטפורמות P2P כמו טריא, תחום ההלוואות היה מונופול בעיקר על ידי שחקנים מוסדיים. כעת, אפילו אנשים בעלי הון צנוע יכולים להשתתף, להרוויח ריבית ולהשפיע על נוף ההלוואות.
דוגמה: איש מקצוע צעיר עם חיסכון של כמה אלפי דולרים יכול כעת למלא תפקיד של מלווה, דבר שהיה שמור בעבר לבנקים או לאנשים עשירים.