המסך לא נדלק במחשב נייד? 7 דרכים להציל את המצב!
אז הנה אתה, יושב מול המחשב הנייד שלך, מתכונן להתחיל יום עבודה חדש או לשקוע בסדרת נטפליקס, וכשאתה לוחץ על כפתור ההדלקה, במקום התמונה המוכרת, אתה נתקע עם מסך ריק! לא נעים, נכון? לפני שאתה מתחיל להתחרט על כל ההשקעה שלך במעבד החדש והמהיר, נשאלת השאלה – מה עושים עכשיו? אל תדאג! כאן בשבילך עם מדריך מקצועי, קליל, ומצחיק כדי להחזיר את המסך לחיים! אז בוא נתחיל.
1. בדוק את החשמל – לא תרצה שהמצבר ימצליח
לפעמים הכשלים הכי בסיסיים הם אלו שגורמים לנו לעלות על הקירות. מה עושים קודם? קודם כל, בדוק אם המחשב מחובר לחשמל. הכבל לא תקוע? יש מתח? אל תשכח לחבר אותו כמו שצריך גם לשקע! לעיתים, השקע עצמו הוא הבעייתי – האם אתה חיברת את המחשב לשקע שאינו עובד? זה כמו לנסות להפעיל טלוויזיה מבלי לחבר אותה לחשמל. לא יקרה שום דבר.
2. חכה – האם זה זמן ההפסקה של המחשב?
מחשב נייד, כמו כל חיה חביבה, צריך הפסקות. אם המחשב שלך לא הדליק מסך, יכול להיות שהוא פשוט רוצה קצת מנוחה. תן לו כמה דקות של הפסקה, במהלכן אתה יכול להכין אותך כוס קפה ביד כדי לקחת רגע של רגיעה. ואז, נסה להדליק אותו שוב.
3. מפת פתרון הבעיות – הכוח בידך!
לפעמים זה נהדר להרגיש כמו בלש טכנולוגי. ישנם כמה כיבויים ושינויים שאתה יכול לנסות כדי להבין מה קורה. הנה כמה מתוך הפתרונות:
- כיבוי כוח מוחלט: החזק את לחצן ההדלקה למשך 10 שניות, היה ותשאיר את מחשבך לכבות.
- חבר למסך חיצוני: אם יש לך מסך נוסף, חבר אותו ובדוק האם זה עובד. אם כן, אז יכול להיות שהתקלה היא במחשב הנייד ולא בכרטיס המסך שלך.
- הסר את הסוללה: במקרה שמחשבך ניתן לזה וכשאתה מנותק מהחשמל, הסר את סוללת הליתיום, המתן כמה דקות והחזר אותה.
4. האם המצבר מת? – הבדוק את הסוללה!
כשהסוללה במצב קשה, זה יכול להרגיש כאילו היא גוססת מול עיניך. בדוק אם הסוללה שלך טעונה היטב או אם היא צריכה החלפה. יתכן שהשקפית שלך לא משדרת נכון.
שאלות ותשובות
- מה לעשות אם המסך לא נדלק אחרי שהכל בסדר? – יכול להיות שלא מדובר במסך. בדוק את כרטיס המסך.
- איך יודע אם המחשב שלי מחליף מסך? – אם הוא מפיץ קול כלשהו כמו ביפ-ביפ, אתה עומד בפני בעיית יתרון.
- האם יש סיכוי שהמחשב שלי התקלקל? – כן, אך לא נמאס מכך ישר. לפעמים אפשר למצוא פתרונות פשוטים.
5. אתחול הלוח אם – זמן לחשוב מחוץ לקופסה
אתה לא רוצה לחשוב על זה, אבל כן, לפעמים יש צורך לבצע אתחול ללוח האם. זה אולי נשמע מלחיץ, כמו לנסות לתקן טלוויזיה ישנה עם פטיש, אך זה גם הכרחי! בשלב זה, יהיה עליך להתמקד במודול ה-RAM ואם עומדות דליפות מלח על בער שווה להחליף. אם אתה קצת פחדן, מומלץ לפנות לטכנאי!
6. המחשב נשם, אבל המסך לא – כשהפתרון טמון בציוד פיזי
לפרקים, תגלה שהבעיה לא נוגעת למחשב בכלל, אלא לציוד שבו. יש צורך לבדוק מה עם הכבלים של המסך. תקנו בידיינים והשקיפו את מצבו של הכבל (המשוגע). האם יש חוטים נחשלים? האם הוא מחובר היטב?
7. טכנולוגיה לא תמיד מצייתת – אם ניסית הכל, תן לה טיפול מקצועי
אוקי, ניסית הכל, אבל המסך עדיין לא נדלק? זה הזמן לפנות לעזרה מקצועית. קח את המחשב שלך למעבדה המתמחה בתקלות כמו שלך. לפעמים מדובר בחיבורים רופפים, ובמקרים אחרים, עלייך למצוא את הפתרון הנכון על ידי אנשים שמבינים בזה.
שאלות ותשובות
- אם אשלח את המחשב למעבדה, מה יקרה? – תקציב אחת-אחת; יעלו לך סכומים משתנים שנחוצים לתיקון.
- כמה זמן ייקח להם לתקן? – זה תלוי בעומס העבודה של המעבדה, אך זה בדרך כלל יום-יומיים.
- האם זה יכול להיות משהו פשוט?$ – בדיוק, פעמים רבות זה פשוט מכוסה בפס הלג. אל תתייאש!
אז מה אנחנו לומדים מכל העניין הזה? המחשב שלך לא תמיד מרגיש שתלוי בחשמל, יכול להיות שמעט היגיון בריא ושיטות פשוטות יכולות לפתור את הבעיה. תזכור: זה לא סוף העולם – זה רק סוף המסך! אז קדימה, תפעיל מחדש את המחשב שלך בשלל טיפים, ותן לטכנולוגיה להחזיר לך מקום כמו שכבר הגעת לחיים.