זה לא משנה אם אתם עומדים בראש עמותה או שאתם אלו שאחראיים על גיוס התרומות בה, אתם בוודאי יודעים שזו משימה שיכולה להיות מאתגרת ולא פשוטה לפעמים. בגלל שיש הרבה מאד עמותות ובגלל שקרנות פילנתרופיות ואנשים פרטיים כאחד, מקבלים מדי יום בקשות רבות לתרומה וסיוע כספי, לפעמים קשה לשכנע שדווקא המטרה שלנו היא זו החשובה שכדאי להשקיע בה ולתרום מכספינו. יחד עם זאת, מי שמשכיל לנהל את הליך גיוס התרומות בצורה נכונה, בהחלט יצליח לקטוף את הפירות בהקדם האפשרי וחשוב לדעת איך עושים זאת. הנה כמה נקודות למחשבה בנושא.

מאגרי קרנות פילנתרופיות

אחת הטעויות היותר נפוצות של כל עמותה כיום היא איתור עצמאי ופנייה אישית לכל קרן פילנתרופית. אפשר לומר שזה כמו ניסיון לתפוס דג עם חכה – זה יכול לעבוד אבל בדרך כלל זה ייקח הרבה מאד זמן ורוב הסיכויים שזה לא יצליח או שלא נצליח לתפוס את הדג שאנחנו רוצים. מנגד, הדבר הנכון הוא לפנות למאגרים של קרנות כאלו וניתן לעשות את זה היום בקלות דרך חברות מובילות שמתעסקות בדיוק בזה ומקשרות בין עמותות לקרנות פוטנציאליות. אם נמשיך בדימוי, הרי שכאן כבר מדובר בזריקה של רשת למים ואפשר להשיג ככה תוצאות רבות ואיכותיות יותר. תוכלו לקרוא עוד באתר הזה וללמוד על מאגרי קרנות כאלו.

שיווק נכון

עוד טעות נפוצה היא שיווק לא נכון או דל מדי של המטרות שלכם. אנשי העמותות הם לא תמיד אנשי שיווק ופעמים רבות הם לא יודעים איך לספר לעולם על המטרות השונות. על כן, ההמלצה היא לפנות לחברות פרסום או לחברות העוסקות בחיבור בין תורמים לעמותות שגם הן יודעות איך ליצור קמפיין גיוס נכון ויעיל ואפילו לנסח קולות קוראים או בקשות למימון מקרנות של המדינה.

לפעול בכמה אפיקים

לבסוף, נמליץ תמיד לפעול בכמה אפיקים שונים. שווה בהחלט לפנות למאגרי הקרנות ובמקביל לפתוח הדסטארט לגיוס המונים ואפילו לצאת עם קמפיין ממומן בפייסבוק וברשתות אחרות. כך למעשה עולים הסיכויים שתצליחו לגייס את מלוא הסכום שאתם מכוונים אליו בהקדם.

Categories: כללי

0 Comments

כתיבת תגובה

Avatar placeholder

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *